Lev ett liv som ger dig mening

Erbjudande individuella terapisamtal

Träffa någon av oss samtalsterapeuter & coacher för 550SEK för din första session (ord.pris 900SEK)*

*Gäller endast nykundsbesök.
Våra tjänster

Att våga ta steget framåt

Vi jobbar med ACT, Acceptance and Commitment Therapy, som är en utveckling av Kognitiv Beteende Terapi (KBT). ACT är en evidensbaserad psykoterapimetod. I ACT har vi fokus på att vara medvetet närvarande och vilka beteenden som fungerar för dig och ger dig mening i livet och hur du kan ta konkreta steg för att förverkliga det.

Läs mer

I terapiarbetet jobbar vi med att hjälpa dig att skapa nya förhållningssätt till tankar och känslor, bland annat med hjälp av mindfulness, men även med hjälp av upplevelsebaserade övningar. Det är också vanligt med hemuppgifter mellan sessionerna för att öva på det vi tar upp i samtalen.

Våra samtalstjänster

Individuell

Vad tycker du är riktigt viktigt i livet och hur skulle du vilja leva, om allt vore möjligt? Välkommen till oss för enskilda samtal.

Coaching

Coaching handlar om att ”låsa upp” den potential som finns inom oss och utnyttja den på bästa sätt. I coachingen använder vi oss ibland också av verktyg från ACT.

Parterapi

Ibland hamnar vi i destruktiva mönster som kan vara svåra att bryta på egen hand. Vi hjälper er att hitta konstruktiva vägar att gå vidare.

Vår vision är att normalisera terapi. Det är för många en självklarhet att ta hand om sin fysiska hälsa; vi tänker att det är minst lika viktigt att ta hand om sitt psykiska välmående, genom att till exempel ta även små stressymtom på allvar, de är ju en signal till dig. Det kan handla om allt från en tillfällig svacka till något du burit på under många år, en separation eller en önskan om att kunna bryta ett destruktivt beteendemönster. Genom samtal stödjer vi dig att utforska vad du behöver för att komma vidare och leva det liv du vill. Vi kan lära oss ett nytt förhållningssätt till våra tankar och känslor och börja behandla oss själva med kärlek och medkänsla i stället för att nedvärdera eller kritisera oss själva. På så sätt kan vi både förebygga och börja läka. Det är ett arbete både på utsidan, i form av konkreta förändringar, och på insidan, i form av insikt, acceptans och medvetenhet.

Sthlms ACT Grupp

Samtal för förändring

ACT är en aktiv terapiform som kan åstadkomma stora förändringar på kort tid.
Vår affärsidé är att arbeta förebyggande med psykisk hälsa genom att erbjuda interaktiva föreläsningar och workshops till företag och organisationer, samt terapeutiska samtal till individer.

Om ACTKontakta oss

Nyheter

Om ACT
6 januari, 2018

ACT och psykologisk flexibilitet.

"What is ACT therapy and how do you use ACT techniques? Acceptance Commitment Therapy goes over Psychological flexibility. Steven Hayes came up with the Hexaflex…
Pinned
30 december, 2017

Steven Hayes TED talk om panikångest

Steven Hayes grundade ACT. Hayes har skrivit åtskilliga böcker och publicerat hundratals vetenskapliga artiklar. I klippet nedan berättar han om vikten av psykologisk flexibilitet, smärta…
Om Stockholms ACT Grupp i tidningen Kickoff - ACT Terapi - Mindfulness Om oss i Media
30 december, 2017

Om Stockholms ACT Grupp i tidningen Kickoff

Sthlms ACT Grupp berättar om hur företag kan stödja till mer effektiva och välmående medarbetare bland annat genom mindfulness och på så sätt även förbättra…